Різанина у Сребрениці: суд у Гаазі розглядає апеляцію Ратка Младича на довічне ув’язнення

 

Міжнародний суд у Гаазі розпочинає слухання апеляції колишнього військового командира боснійських сербів Ратка Младича на його довічне ув’язнення за геноцид над боснійськими мусульманами в місті Сребрениці та інші воєнні злочини.

Слухання стартували у вівторок, 25 серпня, передає “Радіо Свобода”.

Дводенне слухання відкладалося кілька разів після того, як 78-річному Младичу була потрібна операція з видалення доброякісного поліпа на товстій кишці, а потім через пандемію коронавірусної інфекції.

Як інформувала “Новинарня“, в 2017 році Младич був засуджений за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид через його роль у громадянській війні в Боснії у 1990-х роках.

Серед злочинів, у яких визнали винними Младича, були, зокрема, організація 44-місячної блокади й артилерійських обстрілів боснійської столиці Сараєва, внаслідок чого загинули близько 10 тисяч людей, чи організація вбивства понад восьми тисяч босняків, чоловіків і підлітків, у захопленому боснійськими сербами місті Сребрениці й околицях 1995 року.

У 2007 році міжнародний трибунал ухвалив, що масове вбивство було геноцидом, здійсненим силами боснійських сербів.

У 1995 році трибунал висунув звинувачення проти Младича, але він продовжував ховатися в Сербії, поки Белград його не заарештував і не передав у травні 2011 року.

Младич заперечує всі обвинувачення.

Читайте також:
УЄФА наклала санкції на пітерський “Зеніт” через банер за Ратко Младича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна