Рада схвалила позику від ЄС на €600 млн в обмін на реформи

 

Верховна Рада схвалила умови, за яких Україна отримає від Євросоюзу транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро.

Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів України у вівторок, 25 серпня.

“Законопроект розроблено з метою набрання чинності для України підписаних 23 липня 2020 року у Брюсселі міжнародних договорів України щодо отримання макрофінансової (кредитної) допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро”, – йдеться у пояснювальній записці.

Як відомо, Україна та ЄС 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу – кредит на суму 1,2 млрд євро.

Половину коштів Брюссель погодився перерахувати відразу, а от для отримання наступних 600 млн Україна має провести низку реформ. У вівторок ВР погодила визначені умови для отримання позики.

Як повідомляла “ЄвроПравда”, серед іншого, Україна зобов’язалась здійснити повне перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Крім того, у судовій системі має бути створена Комісія з питань доброчесності та етики, завданням якої є перезавантаження Вищої ради правосуддя.

Читайте також:
ЄС надав Україні €11,5 млн для підтримки реформи державного управління

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна