ЗСУ отримали нову станцію радіоелектронної боротьби

 

Державне підприємство “Центральне КБ “Протон” передало Збройним силам України партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М.

Про це в п’ятницю, 21 серпня, інформує пресслужба ДК “Укроборонпром”.

“Удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та місцевизначення ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки завад для дезорганізації радіозв’язку противника. Новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів”, – розповідає директор “Протона” Олег Вотяков про результати модернізації.

Перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби “Протон” поставив до ЗСУ в липні 2019 року.

За результатами його бойової експлуатації фахівці конструкторського бюро виконали роботи з модернізації окремих вузлів станції, які суттєво підвищили її тактико-технічні можливості.

ДП “ЦКБ “Протон” спеціалізується на розробленні та виготовленні засобів спеціального радіозв’язку. Це підприємство увійде до холдингу радарних систем, який в “Укроборонпромі” планують створити одразу після ухвалення необхідного законопроекту №3822. Презентація холдингу і покрокового плану з його створення відбулася у липні 2020 року.

“Протон” виробляє автоматизовані станції радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М (зі складу комплексу “Мандат”); пристрої радіомоніторингу систем зв’язку КХ-діапазону Р-677; радіомодеми передачі даних по КХ радіоканалів, цифрові радіоприймальники пристроїв КХ-діапазону К410, вузькосмугові пристрої радіомоніторингу УКХ діапазону, панорамні пристрої радіомоніторингу УКХ діапазону.

Р-330КВ1М – автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку, яка здатна деорганізувати радіозв’язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів. Р-330КВ1М дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, зокрема і тих, що створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

“Ці характеристики є унікальними не тільки для України, але і повністю відповідають всім, зокрема і перспективним, вимогам до станцій РЕБ у країнах НАТО”, – наголосили в пресслужбі держконцерну.

Зокрема, Р-330КВ1М є частиною комплексу Р-330УМ “Мандат”, до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильового радіозв’язку, радіорозвідки і управління.

Станція Р-330КВ1М може працювати як у складі комплексу “Мандат”, так і окремо.

Читайте також:
В Україні вперше запустили серійне виробництво гусениць для БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна