Затримання під судом у справі Стерненка: закрито провадження щодо одного з активістів

 

Суд закрив адміністративне провадження щодо ветерана АТО, учасника бойових дій, переселенця із Донецька Віталія Овчаренка, якого поліція затримала під час мітингу біля Шевченківського райсуду Києва 15 червня у справі Сергія Стерненка.

Про це сам активіст написав у п’ятницю, 21 серпня, на сторінці у фейсбуці.

Після затримання на Овчаренка склали адміністративний протокол, який і розглядали на суді.

“Друзі, щойно закінчився суд у моїй справі по затриманню на мітингу біля Шевченківського суду по Стерненку. Вітайте: звинувачення всі зняті за відсутності складу правопорушення. Тобто, виходить, що міліція мене побила і затримала просто так… Цікаво, що свідок зі сторони міліції не прийшов, бо на лікарняному”, – написав Овчаренко на фейсбуці.

Як повідомив активіст у коментарі “Новинарні“, адмінпротоколи склали за статтями 173 КУпАП “Дрібне хуліганство” та 185 КУпАП “Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського”.

Як інформувала “Новинарня“, 15 червня під судом по справі громадського активіста Сергія Стерненка сталися сутички, правоохоронці затримали й побили кількох учасників акції протесту.
Серед затриманих був і Віталій Овчаренко.

Читайте також:
Поліція затримала 15 активістів за напад на Сивохо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна