Туреччина заявила про відкриття “найбільшого в історії” газового родовища в Чорному морі

 

Туреччина оголосила, що виявила у Чорному морі “найбільше у своїй історії” родовище природного газу.

Про це в п’ятницю, 21 серпня, заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

За його словами, родовище виявили у зоні Tuna-1, об’єм природного газу у ньому становить близько 320 млрд кубометрів.

“Наша мета – до 2023 року передати чорноморський газ у користування народу. Туреччина налаштована остаточно вирішити енергетичні проблеми в країні”, – заявив він, додавши, що при цьому не збирається “зазіхати на чиїсь права і не дозволятиме наступати на власні”.

Раніше турецьке нафтогазове бурове судно Fatih почало бурові роботи на цій ділянці наприкінці липня 2020 року, передає “Економічна правда”.

Зона Tuna-1 розташована у гирла дунайського блоку на перетині болгарського та румунського морських кордонів і внутрішніх вод Туреччини.

Раніше турецьке сейсмічне судно Barbaros Hayrettin Paşa проводило дослідження в Чорному морі і виявило багаті запаси природного газу в блоці Дунаю в турецьких морських водах західного Чорного моря. Румунія і Болгарія вже багато років видобувають нафту і газ на Дунайському блоці.

Нещодавні спроби Туреччини провести дослідження у Східному Середземномор’ї поблизу острова Кастеллорізо призвели до значної напруги у стосунках з Грецією. Це питання, на додачу до ситуації у Білорусі, розглядали на позачерговому саміті лідерів ЄС 19 серпня.

Читайте також:
Туреччина поновила співпрацю з РФ щодо спорудження газопроводу “Турецький потік”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна