ФСБ заявляє, що спецслужби України намагалися викрасти в Росії одного з ватажків сепаратистів

 

Федеральна служба безпеки РФ стверджує, що запобігла спробі спецслужб України викрасти на території РФ “громадянина Російської Федерації, одного з лідерів народного ополчення Донбасу, що брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ”.

Про це в четвер, 20 серпня, інформує “Українська правда” з посиланням на пресслужбу ФСБ.

У ФСБ заявляють, що розкрили і попередили “акцію спецслужб України з викрадення на території Росії і насильницького переміщення на Україну” бойовика.

ГСУ СК Росії по Москві відкрило кримінальну справу за ч. 3 ст. 30 п. “А” ч. 3 ст. 126 КК Російської Федерації (замах на викрадення людини групою осіб, вчинений організованою групою).

Затримали семеро росіян, якими начебто керували двоє громадян України. Оперативно-розшукові заходи та слідчі дії тривають.

“Безпосередньо при спробі викрадення затримано громадян Росії – Макаров Т.Б., Міщенко М.С., Капкаєва О.Д., Кормич А.М., Пизін М.Ю., Мороз О.О., Долгов В.В.”, – йдеться в повідомленні.

Організатором і координатором проведення акції назвали громадян України Андрія Байдала та Ігоря Міщенка.

Ними начебто “були сформовані дві групи захоплення з членів російської кримінальної структури для безпосереднього (насильницького) викрадення російського громадянина”.

Байдала і Міщенко нібито пообіцяли групі Макарова грошову винагороду в розмірі 200 тисяч доларів США і виплатили аванс – 50 тисяч доларів.

Організатором каналу “нелегального насильницького переміщення був громадянин Росії Мороз О.О.”.

“Крім того, під час слідчо-оперативних дій встановлено, що група Макарова-Пизіна залучалася українськими спецслужбами через Байдалу і Міщенка для підготовки ще кількох злочинів, також пов’язаних із підготовкою до викрадення і вбивства громадян Росії. За вказівкою української спецслужб члени ОЗГ вели спостереження за конкретними адресами в регіонах Росії, для виконання низки завдань виїжджали на територію так званої “ДНР”, – заявили у спецслужбі РФ.

Читайте також:
ФСБ РФ заявила про затримання українського добровольця в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна