Україна відновила утилізацію непридатних боєприпасів в рамках проєкту НАТО

 

В Україні відновилася утилізація непридатних зброї і боєприпасів в рамках проєкту з демілітаризації трастового фонду НАТО, яка була зупинена через пандемію коронавірусу.

Про це в середу, 19 серпня, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу Альянсу.

На початку поточного року ця діяльність в регіоні була перервана через пандемію COVID-19. Тепер же введені спеціальні процедури, що забезпечують дотримання санітарно-епідеміологічних норм і безпечних умов праці.

Трастовий фонд був створений в 2005 році за запитом уряду України.

Друга фаза проєкту розпочалася в 2011 році. Відтоді Агенція НАТО з підтримки та постачання (NSPA) внесла свій вклад в утилізацію понад 29,6 тисяч тонн боєприпасів, 2,4 мільйона протипіхотних мін ПФМ-1 (S) і найняла близько 110 людей.

Очікується, що з відновленням робіт до кінця 2020 року буде знищено і безпечно утилізовано ще 1,5 тисячі тонн непридатних до експлуатації боєприпасів.

Україна має велику кількість старої і застарілої зброї та боєприпасів, накопичених після виведення радянських військ з територій країн Варшавського договору. Зброя становить потенційну загрозу для населення і навколишнього середовища.

Проєкт трастового фонду НАТО спрямований на поліпшення регіональної безпеки і безпеки населення, водночас підтримуючи Україну у виконанні зобов’язань за Оттавською конвенцією.

США є провідною країною цього проєкту.

Інші країни та міжнародні організації, які спонсорують проєкт, включають Європейський Союз, Бельгію, Фінляндію, Німеччину, Японію, Італію, Ірландію, Люксембург, Норвегію, Швейцарію і Туреччину.

Читайте також:
У Мінприроди розповіли, як правильно утилізувати одноразові маски й рукавички

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна