У півфіналі Ліги Європи “Шахтар” розгромно програв італійцям

 

У півфіналі Ліги Європи донецький “Шахтар” поступився італійськлму “Інтеру” з розгромним рахунком 0:5, вибувши з другого за значенням єврокубка за крок до вирішального матчу.

Гра відбулася пізно ввечері 17 серпня в Дюссельдорфі. Провальним для чемпіонів України став другий тайм, коли “гірники” пропустили чотири м’ячі.

Головний тренер “Шахтаря” Луїш Каштру на підсумковій пресконференції визнав: “Сьогодні нам не вдалося показати свою атакувальну гру через пресинг “Інтера”. Важко було переходити на половину поля суперника… Якби ми зрівняли рахунок у другому таймі, коли був момент у Жуніора Мораєса, то гра могла піти інакше. На жаль, “Інтер” забив другий гол, а наша команда не змогла на нього правильно психологічно відреагувати… До другого голу гра була більш-менш рівною, але після нього “Інтер” вже пішов вперед і розвинув успіх”.

“Ми змогли непогано виступити в Лізі Європи, але ця поразка залишить неприємний осад. Звичайно, я беру на себе всю відповідальність за невдачу. Та хотів би нагадати, що ми не просто так опинилися у півфіналі. Ми провели чудовий сезон. У багатьох матчах Ліги Європи ми показували чудову гру. Ми маємо проаналізувати помилки, виправити їх та йти вперед”, – сказав португальський наставник.

Досі у плей-оф Ліги Європи підопічні Каштру обігрували португальску “Бенфіку”, німецький “Вольфсбург” та, вже на міні-турнірі в Німеччині у чвертьфіналі, швейцарський “Базель”.

У матчі з “Шахтарем” міланський “Інтер” встановив рекорд забитих м’ячів однією командою (5) на стадії півфіналу Ліги Європи, передає OptaJoe.

У іншому півфіналі “Севілья” перемогла “Манчестер юнайтед” (2:1) і зіграє з “Інтером” у вирішальному поєдинку за трофей у Кельні 21 серпня.

Для іспанського клубу це буде шостий фінал ЛЄ. Попередні п’ять своїх фіналів севільці виграли.

Вирішальні матчі єврокубків проходять на нейтральних полях без глядачів у Німеччині (Ліга Європи) та Португалії (Ліга чемпіонів) через карантинні обмеження.

Півфінал Ліги Європи
“Інтер” (Мілан, Італія) – “Шахтар” (Донецьк, Україна) – 5:0
Голи: Мартінес, 19, 74; Д’Амброзіо, 64; Лукаку, 78, 83
“Інтер”: Ханданович, Д’Амброзіо (Мозес, 81), де Врей, Бастоні, Годін, Гальярдіні, Янг (Бірагі, 66), Брозович, Барелла, Мартінес (Еріксен, 81), Лукаку. Тренер: Антоніо Конте
“Шахтар”: П’ятов, Матвієнко, Хочолава, Додо, Кривцов, Антоніо, Степаненко, Патрік (Соломон, 59), Марлос (Коноплянка, 75), Мораєс, Тайсон. Тренер: Луїш Каштру
Попередження: Тайсон, 58

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна