У Нідерландах розслідують повідомлення про стеження за військовим аташе РФ

 

Поліція Нідерландів почала розслідування після появи інформації про апаратуру стеження в автомобілі військового аташе Російської Федерації.

Про це заявила міністерка внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен, повідомляє у вівторок, 18 серпня, “Європейська правда” з посиланням на NOS.

17 серпня міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасову повірену в справах Нідерландів у зв’язку зі знахідкою.

У відомстві заявили, що установка шпигунського обладнання не йде на користь і без того складним відносинам із Нідерландами.

Оллонгрен заявила, що у Нідерландів своя “історія з Росією” через катастрофу MH17.

“Я думаю, що це завжди відіграє певну роль у наших відносинах з Росією”, – зазначила урядовиця.

Додаткових подробиць справи міністерка не навела, зважаючи на те, що розслідування ще триває.

Нагадаємо, два роки тому нідерландська розвідувальна служба MIVD оголосила, що російські спецслужби хочуть здійснити хакерську атаку на офіс Організації із заборони хімічної зброї в Гаазі.

Читайте також:
ЄСПЛ повідомив Росію про позов Нідерландів у справі МН17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна