Навчання з 1 вересня: вчителі в захисних щитках і онлайн-освіта “червоної” зони

 

У школах “червоної” зони епідемічної небезпеки навчання проводитиметься в онлайн-режимі.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час серпневої конференції “Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2020”, пише УНІАН.

Він також розповів про інші особливості навчального процесу під час карантину в зонах підвищеної небезпеки через поширення коронавірусної інфекції.

Говорячи про рекомендації МОЗ, яких необхідно дотримуватися в освітніх закладах, Ляшко зауважив, що вони будуть переглядатися і змінюватися.

Заступник міністра нагадав, що до роботи не рекомендується допускати працівників освітніх закладів із температурою понад 37,2 градуса.

Серед іншого, також рекомендується змістити початок уроків для різних вікових груп, щоб обмежити контакти дітей.

Ляшко додав, що Міністерство охорони здоров’я рекомендувало вчителям вести уроки у захисних масках, але “після дискусій з освітянами” планує скасувати цю норму.

Разом із тим, за словами заступника міністра, у школах “помаранчевої” зони вчителям рекомендуватимуть надівати прозорий захисний щиток, який “дозволяє передавати емоції для того, щоб не порушувати освітній процес”.

Також під час карантину учні не переходитимуть з класу в клас, а залишатимуться в одному, куди до них приходитимуть різні вчителі.

На початку уроку вчитель має поцікавитися в учнів їхнім самопочуттям. У разі появи небезпечних симптомів, дитину потрібно перевести у тимчасовий ізолятор. Крім того, у туалетах в освітніх закладах має бути рідке мило і паперові рушники або електросушарки.

“Якщо є рідке мило, антисептик у туалеті не обов’язковий”, – додав Ляшко.

Серед іншого, головний санлікар наголосив, що необхідно збільшити кількість місць для збору використаних засобів індивідуального захисту.

Він  також закликав усіх дотримуватися протиепідемічних правил, щоб якісно запобігати поширенню коронавірусної хвороби. “Якщо ми робитимемо це всі разом, це дозволить нам розпочати освітній сезон і закінчити його так, як ми це передбачаємо – у звичайній офлайн формі”, – підкреслив Ляшко.

Як писала “Новинарня“, з 1 серпня набула чинності постанова Кабінету Міністрів про нові правила адаптивного карантину, відповідно до якої всі регіони України ділять на кілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 серпня 2020 року.

Читайте також:
Міносвіти розглядає три сценарії початку навчального року, – Шкарлет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна