У Сирії вбитий російський старший військовий радник, генерал Вячеслав Гладких

 

У Сирії внаслідок вибуху загинув генерал збройних сил Росії, який був старшим військовим радником армії Башара Асада.

Про це у вівторок, 18 серпня, повідомило російське агентство “Інтерфакс” з посиланням на міністерство оборони РФ.

Як інформує один із військових телеграм-каналів країни-агресора, вбитий – генерал-майор Вячеслав Гладких. Він обіймав посаду заступника командувача 36-ї загальновійськової армії ЗС РФ, служив на Забайкаллі.

“У Сирії на шляху російської автоколони спрацював саморобний вибуховий пристрій, внаслідок чого загинув військовий радник”, – сказано в повідомленні з оборонного відомства.

Як зазначається, російська автоколона поверталася “після проведення гуманітарної акції” за 15 км від міста Дейр-ез-Зор, що на північному сході Сирії, коли на узбіччі спрацював саморобний вибуховий пристрій. Було поранено трьох російських військовослужбовців, і в ході евакуації старший військовий радник у званні генерал-майора помер від важких поранень.

У міноборони РФ пообіцяли представити загиблого до державної нагороди.

Нагадаємо, раніше в Сирії в результаті мінометного обстрілу був знищений генерал-лейтенант російської армії Валерій Асапов. За даними української розвідки, він командував 1-м армійським корпусом ЗС РФ на окупованій частині Донеччини.

Читайте також:
Провальний наступ росіян під Дейр-ез-Зором спонсорував “кухар Путіна” Пригожин, – WP

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна