Російський флот в окупованому Криму тренує протидію швидкохідним катерам “диверсантів”

 

Міністерство оборони Росії звітує, що на Чорноморському флоті відбудеться спеціальне навчання щодо матеріально-технічного забезпечення кораблів флоту під час їхнього перебування в морі.
Російський флот, у тому числі, відпрацює протидію швидкохідним катерам “диверсантів”

Про це в понеділок, 17 серпня, повідомили в пресслужбі міноборони РФ.

Зазначається, що на морських полігонах екіпажі суден відпрацюють практичні дії щодо забезпечення кораблів і суден флоту матеріальними засобами та щодо надання допомоги аварійним кораблям.

У МО РФ акцентували, що під час навчання основними епізодами стануть відбиття протидиверсійним загоном нападу швидкохідних маломірних катерів умовного противника на судна забезпечення.

“У ході навчання протидиверсійні катери флоту відіб’ють напад двох швидкохідних човнів диверсантів і виконають їх умовне знищення”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Також під час навчань відпрацюють подачу матеріальних засобів із вертольоту на судно, прикриття кораблів флоту морською авіацією в районі виконання завдань.

“Будуть відпрацьовані епізоди з поповнення запасів палива на корабель “лагом” від танкера при стоянці на якорі, завантаження торпедного боєзапасу на корабель, поповнення запасів питної води на корабель з використанням десантного катера, охорона і оборона району комплексного постачання і розстріл плаваючої міни з ракетного катеру охорони”, – додали речники російського МО.

У навчання візьмуть участь фрегат “Адмирал Григорович”, сторожовий корабель “Пытливый”, малий ракетний корабель “Ингушетия”, ракетний катер “Набережные Челны”, малий протичовновий корабель “Муромец”, танкера, морські, рейдові буксири і водолазні судна, вертольоти і літаки Морської авіації Чорноморського флоту РФ.

Всього – понад 20 надводних кораблів і суден забезпечення та п’ять одиниць вертольотів і літаків Чорноморського флоту Росії.

Читайте також:
Росія готується до тренувань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна