В Україні вперше запустили серійне виробництво гусениць для БМП

 

ДП “Завод імені В.О. Малишева”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, запустило новий напрямок виробництва – гусениць для бойової машини піхоти.

Про це в п’ятницю, 14 серпня, повідомив генеральний директор ЗІМу Василь Крилас, передає пресслужба концерну.

“Наше підприємство було задіяне у виготовленні гусениць для танків, тому виробництво гусениць з гумо-металевими шарнірами для легкої бронетехніки ми змогли опанувати у доволі стислі строки. Після успішних випробувань ЗІМ отримав замовлення від Житомирського бронетанкового заводу на виробництво декількох десятків комплектів гусениць. Виконання замовлення Міністерства оборони України вже стартувало, на сьогодні повністю завершені роботи над виготовленням першого комплекту гусениць. Опанування такого напрямку виробництва значно розширює можливості нашого підприємства, а наші військові нарешті отримають БМП на нових українських гусеницях”, – сказав Крилас.

Раніше основні запасні частини і комплектуючі БМП в Україні не виготовлялися.

Гендиректор ЗІМу зауважив, що однією з критичних позицій є якраз гусеничні стрічки. Міноборони України мало в них нагальну потребу, але постачання гусениць відбувалось виключно з-за кордону.

Тепер ці комплектуючі Україна здатна виготовляти самостійно.

Василь Крилас розповів, що минулий рік підприємство закінчило зі збитками близько 400 млн грн, але за 9 місяців поточного року ситуацію виправили, і наразі збитків немає.

На початку четвертого кварталу підприємство планує отримати прибуток.

Читайте також:
Укроборонпром передав Міноборони останню партію БТР-4Е

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна