Україна та Румунія на осінь запланували навчання “Riverine-2020”

 

У пресслужбі Командування Військово-морських сил відзвітували, що завершили заключну конференцію з планування українсько-румунського навчання “Riverine-2020”.

Як повідомили в п’ятницю, 14 серпня, в пресцентрі українського флоту, зустріч відбулася у дистанційному режимі через епідеміологічну ситуацію в світі.

Зазначається, що навчання заплановані на осінь поточного року.

“Під час зустрічі партнери погодили склад сил та засобів, які залучатимуться до виконання спільних дій в об’єднаних корабельно-катерних тактичних групах для підвищення рівня взаємосумісності між флотами України та Румунії”, – йдеться в повідомленні.

Учасники конференції також узгодили план дій та сформували чіткі алгоритми взаємодії.

“Слід зауважити, що процеси комунікації та управління під час проведення навчання, як і минулі рази, планується здійснювати у відповідності до стандартів НАТО”, – додали в пресцентрі ВМС.

Довідково: 
Українсько-румунське навчання “Riverine-2020” започатковано за двосторонньою ініціативою української та румунської сторони та вперше проведено у 2018 році.
Це вже треті поспіль навчання між Військово-Морськими силами ЗС України та Морськими силами ЗС Румунії.
Також до участі в навчаннях залучаються підрозділи Морської охорони ДПС України та Прикордонної поліції Румунії.

Читайте також:
Десантники з Львівщини представляють Україну на багатонаціональних навчаннях в Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна