Морпіхи-розвідники відпрацювали алгоритм дій під час потрапляння в засідку

 

Особовий склад одного з підрозділів морської піхоти ВМС ЗС України відпрацьовував ведення розвідувальних дій у складі взводів і малих груп. Один зі сценаріїв – потрапляння в засідку ворога.

Навчання відбувалися протягом кількох днів на полігоні Південної України, передає “Армія.Інформ”.

Морпіхи відточували навички з орієнтування на місцевості, спостереження, ідентифікацію об’єктів умовного противника й передачу інформації з використанням сучасних вітчизняних та іноземних засобів розвідки.

“Спостереження, ідентифікація цілей, кожен з цих елементів намагалися відпрацювати докладно. Особливу увагу приділяли навченості особового складу, вмінню використовувати наявні технічні засоби й діяти злагоджено. Сценарії використовували різні — від пошуку диверсійної групи умовного противника до відпрацювання дій під час потрапляння у засідку”, — розповідає командир взводу старший лейтенант Леонід Діденко.

Фото: Армія.Інформ

Зазначається, що навчання відбулись під керівництвом досвідчених офіцерів зі складу підрозділу, які пройшли відповідну програму підготовки за стандартами НАТО.

Навчання завершились виконанням вправ стрільб зі штатного озброєння.

Читайте також: 
Артилерія ВМС відпрацювала оборону узбережжя та знищення ворожого десанту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна