Кравчук виключає використання російської мови в ОРДЛО як другої державної

 

Представник України в Тристоронній контактній групі, перший президент Леонід Кравчук допускає можливість більш широкого застосування російської мови в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив в інтерв’ю “Українському радіо”.

Говорячи про мову і Донбас, Кравчук висловив думку, що в цьому регіоні можна здійснити кроки щодо більш широкого застосування російської мови, але про другу державну мову не йдеться.

“Не думаю, що мова поверне Донбас. Сьогодні на Донбасі ніхто не забороняв українську мову і не забороняє. Якщо це питання виникне на Донбасі, то згідно з європейськими законами, посилаючись на загальноєвропейські закони, ми можемо порушувати питання не державності російської мови, а питання застосування цієї мови, оскільки Конституцією гарантується розвиток і застосування мов національних меншин. І там ніде не написано про другу державну мову. І в цих регіонах можна здійснити кроки щодо ширшого застосування російської мови, і це не буде порушенням українського закону”, – сказав він.

Читайте також:
Кравчук розповів, з ким із ОРДЛО готовий сісти за стіл переговорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна