Зеленський підписав закон про оборонні закупівлі

 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 808-ІХ “Про оборонні закупівлі”, прийнятий Верховною Радою 17 липня.

Про це в середу, 12 серпня, повідомляє пресслужба глави держави.

Закон визначає загальні правові підстави планування, порядок формування обсягів і особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони.

Визначено також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю в сфері оборонних закупівель.

Документом передбачили затвердження типових державних контрактів, впровадження критерію “життєвий цикл” озброєння, військової та спеціальної техніки, а також поступовий перехід до державного підтвердження якості на основі підходів, які використовуються у відповідних стандартах НАТО.

Державним замовникам відтепер надається можливість здійснювати закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення за прозорими і конкурентними процедурами, здійснювати закупівлі з імпорту.

Законопроєктом передбачено здійснення закупівель у рамках трирічного планування, підтримка національної оборонної промисловості як державного, так і приватного сектора.

А також – надання доступу до процедур закупівель оборонної продукції іноземним постачальникам за умови надання переваги виробникам, локалізованим на митній території України, а також виробникам, які забезпечують більш вигідні умови утримання, сервісу і ремонту поставленої продукції; можливість укладення інвестиційних угод на розвиток виробництва.

Читайте також:
Президент підписав закон про підтримку “зеленої” енергетики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна