ВРП не відсторонила суддю Синицю, яку підозрюють у викритті таємного свідка у справі вбивства Сергієнка

 

Вища рада правосуддя не відсторонила від обов’язків суддю Городищенського районного суду Черкаської області Людмилу Синицю, яку підозрюють у порушенні програми захисту свідків у справі щодо вбивства журналіста Василя Сергієнка в 2014 році.

Про це в середу, 12 серпня, написав на сторінці у фейсбуці товариш вбитого журналіста, активіст Олег Собченко.

“Черговий фейл суддівської системи. Вчора Вища рада правосуддя відмовилась відсторонити суддю Синицю від обов’язків, і навпаки, вказує прокурорам на “тиск” на суддю”, – йдеться в повідомленні.

Активіст нагадав, що у в четвер, 13 серпня о 10-ій годині Городищенський суд розгляне запобіжний захід вірогідному кілеру – Володимиру Воронкову.

“Минулого разу колегія розділеними голосами лишила його під вартою, суддя Подорога був за те, щоб випустити. Не хочу наврочити, але через оцю підтримку з боку ВРП, у городищенських суддів “виростуть крила”. Можуть начудити на користь бандитів. Прошу підтримки”, – додав Собченко.

Як писала “Новинарня“, 16 липня 2020 року суддя Городищенського суду Людмила Синиця отримала підозру в кримінальній справі про порушення програми захисту свідків у провадженні щодо вбивства майданівця Василя Сергієнка у 2014 році.
16 липня вона провела чергове засідання у справі Сергієнка, на прохання прокуратури продовжила арешт обвинуваченому Володимиру Воронкову та домашній арешт Віктору Горбенку і Роману Недибалюку.
Коли вона вийшла із зали засідань, її вже чекали представники офісу генерального прокурора, щоб зачитати повідомлення про підозру. Суддя почала втікати від прокурорів у свій кабінет. Зрештою, основний текст підозри дочитали і тепер Синиця офіційно є підозрюваною в кримінальній справі.

Читайте також:
Справа Сергієнка: до суду скерували обвинувальний акт щодо одного з підозрюваних

Як повідомляла “Новинарня“, 4 квітня 2014 року Василя Сергієнка викрали з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. При викраденні його били та нанесли поранення ножем. Мати журналіста бачила, як його вивозять на машині.
Наступного дня тіло його було знайдено за 15 кілометрів від міста зі слідами знущань.

В організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка підозрюють Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримували впродовж 2015-2017 років.

ЗМІ неодноразово писали про причетність до замовлення цього злочину політичного конкурента Сергієнка – нардепа-бізнесмена, колишнього члена Партії регіонів Геннадія Бобова.

Читайте також:
Обшук в Омеляна відбувся у справі щодо вбивства журналіста Сергієнка, – ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна