Уряд посилює контроль за дотриманням карантину і самоізоляції

 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля провела позачергове засідання, де вирішили, що тепер засідання комісії будуть щоденними.

Раніше вони проходили раз або двічі на тиждень.

Як повідомила пресслужба уряду в понеділок, 10 серпня, державна комісія з питань ТЕБ та НС доручила посилити контроль за дотриманням карантину і самоізоляції.

Зокрема, комісія вимагає від Національної поліції щоденно звітувати про дотримання в Україні карантинних правил, а від Міністерства цифрової трансформації – щодня надавати інформацію про кількість встановлень додатку “Дій вдома”, який використовують для контролю за самоізоляцією хворих і контактних осіб.

За інформацією міністра охорони здоров’я Максима Степанова, на самоізоляції вдома перебувають 28 тисяч недужих на коронавірус людей і 100 тисяч осіб, які з ними контактували.

Також уряд вирішив удосконалити систему “виявлення-тестування-ізоляція-контакти”. Наприклад, мова про створення системи з відслідковування контактних осіб через опитування.

Крім того, за словами прем’єр-міністра, до 15 вересня 2020 року кількість щоденних лабораторних тестувань на коронавірус має збільшитися до 30 тисяч.

“Нам потрібно обов’язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше”, – зазначив він.

Водночас сьогодні на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського зауважили, що коли “в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тисячі випадків коронавірусної інфекції, то кількість смертей від неї збільшиться до 40-50 щодня”.

Як інформувала “Новинарня“, вже тиждень в Україні щодня виявляють понад тисячу хворих на COVID-19.

Читайте також:
“Взірцевий кризовий менеджмент”: у Новій Зеландії 100 днів фіксують лише завезені випадки COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна