Кравчук розповів, з ким із ОРДЛО готовий сісти за стіл переговорів

 

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук запевнив, що готовий сісти зі стіл переговорів із представниками громадянського суспільства з тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини.

Таку думку він висловив у інтерв’ю “Радіо Свобода”, яке опубліковане в понеділок, 10 серпня.

“Це громадянське суспільство перш за все. Це люди, які не беруть участі в управлінні, не брали участі у війні, безпосередньо з гвинтівкою в руках, не катували тих, хто потрапив у полон. Це люди, які працюють у вищих навчальних закладах, в школах, в громадських організаціях – я готовий їх слухати”, – сказав Кравчук.

За запитання журналіста, чи є сенс в таких переговорах, якщо рішення про мир ухвалює не Донецьк, а Москва, Кравчук запевнив, що головне – “бажання людей”.

“Для того, щоб Москву переконати, треба не тільки бажання Києва, їх важко переконувати. А коли це бажання буде людей, які там живуть, і тих, які знаходяться за межами (окупованих територій – ред.), наголошую, що це мільйон сімсот тисяч осіб, тоді Москва почує краще і також буде йти назустріч людям. Я в це вірю”, – наголосив глава української делегації.

Разом з тим, Кравчук виступив проти “заморожування” ситуації на Донбасі.

“Мені один з експертів сказав, закриємо лінію розмежування і заморозимо невідомо на який період конфлікт на Донбасі. А що значить заморозимо? Це може бути і п’ять, і десять років – будемо знаходитися постійно в стані «зачахлого» або «замороженого» конфлікту. Я проти такого підходу”, – акцентував Кравчук та наголосив, що не поступатиметься під час переговорів інтересами України.

Як інформувала “Новинарня“, 30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також:
Кравчук назвав чотири шляхи до повного припинення вогню на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна