ЄС скоротив список країн, з яких дозволено в’їжджати в умовах епідемії

 

Рада Європейського Союзу оновила список третіх країн, жителям яких в умовах епідемії коронавірусу рекомендовано дозволити в’їзд до країн “зони ЄС+”.

Відповідно до рішення, ухваленого в п’ятницю, 7 серпня, зі списку прибрали Марокко, повідомляє DW. Україна у списку так і не з’явилася – через високі показники захворюваності на COVID-19.

Таким чином, тепер у “зелену зону” для ЄС входять лише Австралія, Канада, Грузія, Японія, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс та Уругвай.

Початково в списку було 15 країн, але пізніше з нього викреслили Сербію, Чорногорію, Алжир і тепер Марокко.

У списку також присутній Китай, але за умови, що Пекін дозволить в’їзд для резидентів ЄС.

Мешканці Андорри, Монако, Сан-Марино та Ватикану прирівнюються до резидентів ЄС.

До зони “ЄС+” входять усі країни Євросоюзу, за винятком Ірландії, а також Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн.

Рішення щодо внесення або виключення країн із “зеленого” списку ухвалюється на основі кількох критеріїв. Зокрема, число нових випадків інфікування за останні два тижні на 100 тисяч населення має бути близьким чи нижчим, ніж середній рівень у ЄС, крім того, кількість заражень має бути стабільною або знижуватися, у країні загалом мають вживати протиепідемічні заходи.
Представники країн ЄС домовилися регулярно переглядати цей список.

Заборона діє лише на необов’язкові подорожі до Шенгену. Це означає, що до країн ЄС можуть в’їжджати їхні громадяни, люди з дозволом на проживання в них, працівники, студенти та ін.

Як відомо, із середини липня в більшості країн Європи фіксують зростання кількості інфікованих коронавірусом, подібно до української тенденції.
Так, попередньої доби в Іспанії діагностовано близько 4,5 тис. нових випадків, у Франції – майже 2,3 тис., в Румунії – 1,4 тис., в Німеччині – 1,1 тис., в Бельгії і Польщі – понад 800.

Читайте також:
У Польщі виявили рекордну кількість випадків COVID-19 за добу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна