Суд частково задовольнив позов “мєнта, що не пройшов атестацію” до адвокатки Закревської. Вона оскаржуватиме

 

Печерський районний суд Києва виніс рішення у справі за позовом Ігоря Цюприка, який за президентства Януковича працював у Головному слідчому управлінні МВС України, до адвокатки Євгенії Закревської і телеканалу “112 Україна” та його журналістів про захист честі, гідності й ділової репутації.

Як повідомила “Новинарні” Євгенія Закревська, суд постановив задовольнити позов Цюприка частково.

Таке рішення ухвалив суддя Вячеслав Підпалий на засіданні у п’ятницю, 7 серпня.

Розгляд цієї справи тривав з 2016 року. Тоді новий генпрокурор Юрій Луценко призначив Цюприка заступником начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, але вже через кілька днів звільнив його з посади після обурення громадськості.

Тоді низка журналістів наголошували на тому, що під час Революції гідності ексміліціонер Цюприк був заступником начальника ГСУ МВС, працівники якого могли бути безпосередньо причетними до злочинів проти активістів Майдану. А отже, призначення його в департамент Генпрокуратури, покликаний ці злочини розслідувати, є щонайменше конфліктом інтересів.

А юристка Закревська, окрім того, повідомила, що Ігор Цюприк іще й не пройшов атестацію в оновлену (на той час) Нацполіцію. Про що, серед іншого, написала у блозі для сайту “Українська правда” під заголовком “Мусора міліціонери, які не пройшли переатестацію, потрапляють до раю до Генеральної Прокуратури”.

Саме наведену в цьому дописі Закревської на платформі “УП” інформацію Цюприк вимагав спростувати у своєму позові. Але суд задовольнив лише частину його вимог.

“Суд вирішив, що у фразі «Цюприк Ігор Володимирович – не просто мєнт, що не пройшов атестацію, тобто не викликає довіру ні у громадськості, ні у самих поліцейських. Цюприк в подіях, розслідуванням яких він тепер буде керувати, сам приймав не останню участь», друге речення є недостовірним і ганьбить честь і гідність Цюприка.

Якщо прибрати друге речення, вийде, що «Цюприк Ігор Володимирович – просто мєнт, що не пройшов атестацію, тобто не викликає довіру ні у громадськості, ні у самих поліцейських».

ОК. Вже непогано. Але друга частина таки теж важлива. Тому в цій частині я буду оскаржувати це рішення“, – наголосила Закревська в коментарі “Новинарні“.

Тим самим рішенням суд зобов’язав телеканал “112 Україна” спростувати як недостовірну й таку, що завдає шкоди честі, гідності й діловій репутації Ігоря Цюприка частину інформації, оприлюдненої про нього в ефірі журналістами Павлом Кужеєвим та Павлом Диканем.

Детальніше про цю справу читайте в матеріалі “Новинарні“:
Цюприкіада поліцейської атестації. Як екс-міліціонер хоче потрапити в Держбюро розслідувань і судиться з журналістами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна