Фільм про війну на Донбасі “Далекий гавкіт собак” номінований на премію Emmy

 

Документальний фільм The Distant Barking of Dogs (“Далекий гавкіт собак”) данського режисера Саймона Леренґа Вілмонта став номінантом престижної американської телевізійної премії Emmy.

Про це в п’ятницю, 7 серпня, повідомив асистент знімальної групи фільму Азад Сафаров у фейсбуці.

За його словами, фільм потрапив у категорію “Видатний документальний фільм про сучасні події” (Outstanding Current Affairs Documentary).

“У мене грандіозна новина! Фільм про Україну номінований на найпрестижнішу у світі нагороду Emmy! Той самий наш фільм “Віддалений гавкіт собак”, про 10-річного хлопчика з Донбасу, який живе біля лінії фронт”, – написав Сафаров.

Він зазначив, що загалом цього року номінантів обирали з-поміж 2000 робіт. Переможців оголосять 20 і 21 вересня 2020 року в США.

У документальній стрічці розповідається про 10-річного хлопчика Олега Афанасьєва, який мешкає біля лінії фронту на Донбасі. Фільм знімали в селі Гнутове Донецької області з 2015 до 2017 року.

Хлопчик мешкає зі своєю бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей звідти давно виїхали, але бабусі з онуком подобається жити там разом. Тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного, незважаючи на війну й постійні обстріли.

У грудні 2018 року фільм “Далекий гавкіт собак” увійшов у шорт-лист премії “Оскар”.

У січні 2019 року документальний фільм здобув нагороду кінопремії Cinema Eye Honors у Нью-Йорку (США).

А в червні 2020-го “Далекий гавкіт собак” став переможцем престижної премії Peabody Awards.

Читайте також:
У мережі оприлюднили фільм “Рубіж звитяги. Світлодарка”
про Бригаду швидкого реагування на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна