На Херсонщині судитимуть командира роти, який причетний до загибелі шести військовослужбовців

 

На Херсонщині скерували до суду обвинувальний акт щодо командира роти військової частини за недбале ставлення до служби, яке призвело до загибелі шістьох військовослужбовців.

Про це в четвер, 6 серпня, повідомили в пресслужбі військової прокуратури Південного регіону України.

Військове звання підозрюваного офіцера – капітан.

Йдеться про події в період з 30 січня 2015 по 1 лютого 2015 року.

“Прийняв рішення про розміщення та перебування особового складу підпорядкованої йому роти в приміщенні покинутої ферми, не вживши необхідних заходів протипожежної безпеки, не забезпечивши належного рівня військової дисципліни, у зв’язку із чим, внаслідок пожежі, що сталась 1 лютого 2015 року загинули шестеро військовослужбовців та п’ятеро отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Війсьвого обвинувачують у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки – ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України.

За скоєний злочин обвинуваченому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Читайте також:
На Харківщині судитимуть офіцера ЗСУ через смерть двох військових під час навчальних стрільб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна