Вибух у Бейруті: кількість жертв зросла до 137, десятки людей вважають зниклими

 

У столиці Лівану Бейруті продовжує зростати кількість загиблих внаслідок потужного вибуху, що стався 4 серпня.

За останніми даними, загинули 137 людей, ще десятки – вважають зниклими безвісти, щонайменше п’ять тисяч – поранені, повідомляє в четвер, 6 серпня, “Радіо Свобода” з посиланням на речника Міністерства охорони здоров’я країни.

Слідчі продовжують працювати на місці вибуху, в районі порту Бейрута, щоб з’ясувати точну причину трагедії.

Вибух знищив частину порту і спричинив значні руйнування в центрі міста. Близько 300 тисяч жителів ліванської столиці залишилися без даху над головою.

У країну вже почала прибувати гуманітарна допомога, водночас влада намагається впоратися з наслідками вибуху на тлі економічної кризи і критики громадськості.

Як писала “Новинарня“, потужний вибух у портовому районі Бейрута прогримів у другій половині дня 4 серпня. Станом на 6 серпня відомо про щонайменше 137 загиблих людей.

За інформацією Вищої Ради оборони Лівану, вибух стався під час процесу зварювання дверей, коли спалахнула іскра і призвела до підпалу вибухових речовин, присутніх в ангарі.
Вибухнули 2750 тонн амонію, еквівалентного 1800 тоннам тротилу.

З відеокадрів, відзнятих очевидцями події, видно спершу дим нібито від пожежі, потім лунає один вибух, а через кілька секунд потому – ще один, набагато потужніший.

Вибухи були настільки потужними, що їх відчули навіть на Кіпрі (приблизно за 200 кілометрів від Бейрута).
Як зазначають сейсмологи, коливання внаслідок вибуху дорівнювали землетрусу магнітудою 3,3 бала. Прем’єр-міністр Лівану Хасан Діаб оголосив 5 серпня днем національної жалоби. Він також звернувся до інших країн з проханням про допомогу.

Багато лідерів світових держав висловили Лівану співчуття з приводу трагедії, серед них і президент України Володимир Зеленський.

Читайте також:
Україна запропонувала Лівану допомогу щодо ліквідації наслідків вибуху в Бейруті

Вибухи в Бейруті: збитки можуть вирости до $15 мільярдів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна