У Мар’їнці СБУ виявила схрон зі зброєю і вибухівкою бойовиків

 

У СБУ заявили про викриття планів бойовиків незаконного збройного угруповання “ДНР” здійснити теракт на підконтрольній урядові території України.

Про це в середу, 5 серпня, поінформував пресцентр СБУ.

“Контррозвідники Служби безпеки України виявили на Донеччині схрон з вибухівкою і військовими засобами ураження, який представники так званого “МДБ ДНР” планували використати для здійснення терактів на мирній території країни. Арсенал був облаштований у покинутій садибі на околиці Мар’їнки у сірій зоні. За оперативною інформацією, його обладнав представник “силового блоку” терористів у своєму колишньому помешканні. Засоби ураження він планував згодом задіяти для дестабілізації ситуації у мирних українських містах”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ виявили понад п’ять кілограмів тротилу, три кілограми пластиду, три ручні протитанкові гранатомети, протитанкову міну ТМ 62М, три протипіхотні осколкові міни МОН-50, 12 ручних гранат із запалами РГД 5, 16 ручних протипіхотних оборонних ударно-дистанційних гранат РГО, три електродетонатори, гвинтівку Мосіна з оптичним прицілом та понад тисячу патронів калібру 5,45.

Вилучену зброю направили на експертизу.

Наразі слідчі встановлюють джерела походження зброї та вибухівки.

Читайте також:
Сєвєродонецькою ВЦА керуватиме чинний співробітник СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна