Новий начальник ГУР налаштований реформувати українську розвідку

 

Новопризначений начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов планує реформувати українську розвідку та впроваджувати в ній стандарти НАТО.

Про це Кирило Буданов сказав у четвер, 6 серпня, в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Я зроблю все, щоб відновити цілісність і неподільність України, посилити нашу потужність. Мій курс на реформування системи залишиться незмінним, на основі принципів і стандартів НАТО. Ми відновимо сам дух української військової розвідки”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, Кирила Буданова було призначено начальником головного управління розвідки Міністерства оборони України указом президента Володимира Зеленського від 5 серпня. На цій посаді він змінив Василя Бурбу.
Буданов у 2007 році здобув освіту в Одеському інституті Сухопутних військ, а після навчання розпочав службу в спецназі ГУР Міноборони України, де обіймав різні посади. Брав участь у бойових діях на Донбасі з 2014 року і є повним кавалером ордену “За мужність”. З 2020 року служив на посаді заступника директора в Службі зовнішньої розвідки України.

Читайте також:
Нового очільника ГУР минулого року хотів підірвати російський диверсант, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна