В Італії уряд може скасувати продаж острова сину ексвласника “Мотор Січі” Богуслаєва

 

Влада Італії вивчає обставини придбання лігурійського острова Галлінара сином ексвласника компанії “Мотор Січ” Олександром Богуслаєвим.

Про це в середу, 5 серпня, інформує “Європейська правда” з посиланням на Corriere Della Sera.

Лігурійський острів у формі черепахи є природним заповідником з 1989 року і може підлягати обмеженням. Якщо це так, то держава може скористатися пріоритетним правом на його придбання.

“Компетентні органи міністерства вивчають документи, наявні обмеження і наші пріоритетні права” – сказав міністр культурної спадщини і культурної діяльності Італії Даріо Франческіні.

“Острів настільки важливий для нас і для прибережних муніципалітетів цього району з туристичної точки зору, що я вважаю правильним вивчити всі процедурні аспекти продажу”, – заявив мер міста Альбенга Ріккардо Томатіс.

Після того, як стало відомо про придбання острова Олександром Богуслаєвим, в Італії почали висловлювати побоювання щодо перетворення його на закритий люксовий притулок, на зразок грецького острова Скорпіос, викупленого свого часу Арістотелем Онассісом. Зокрема, зазначалося, що в світі є чимало приватних островів, однак йдеться про віддалені атоли, в той час як Галлінара доступний для всіх, хто має човен чи кошти його винайняти.

“Жодне будівництво або інші спекуляції не будуть допущені на острові, враховуючи його природний статус”, – наголосив мер Альбенги, найближчого до острова міста.

Міністр Франческіні також заявив:”Я вже сказав меру, що ми зробимо все можливе, щоб островом такої краси могли насолоджуватися всі охочі”.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно син ексвласника компанії “Мотор Січ” Олександр Богуслаєв купив острів біля узбережжя Лігурії в Італії за 10 мільйонів євро.

Олександру Богуслаєву 42 роки, він син В’ячеслава Богуслаєва, колишнього власника компанії “Мотор Січ”.

ПАТ “Мотор Січ” є одним із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства постачається у понад 100 країн світу.
Китайська компанія Skyrizon вже придбала понад 50% акцій запорізького заводу “Мотор Січ”.

Читайте також:
Компанії “Мотор Січі” Богуслаєва фінансували бойовиків “ДНР”, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна