Тимошенко хотіла очолити українську делегацію в ТКГ, – Гармаш

 

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко пропонувала главі офісу президента Андрію Єрмаку зробити її очільницею української делегації в Тристоронній контактній групі замість Леоніда Кучми.

Таку інформацію в понеділок, 3 серпня, оприлюднив представник окупованих районів Донецької та Луганської областей в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

“Єрмак розповів, як два тижні тому до нього приходила Юлія Володимирівна. З пропозицією зробити її главою делегації замість Кучми. Сказала, що в неї є план і вона підключить всі свої дипломатичні зв’язки і в Росії, і на Заході. А потім пропала, так плану і не представивши…”, – написав Гармаш на сторінці у фейсбуці.

Також, за його інформацією, Тимошенко ініціювала створення спеціальної парламентської місії щодо “відновленню миру в Україні і повернення тимчасово окупованих територій”.

“Схоже тема “встановлення миру” після восьми днів без жертв на фронті стає мейнстрімом…”, – іронізує журналіст.

Читайте також:
Єрмак запропонував Фокіну попрацювати в ТКГ, – Гармаш

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.
Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

29 липня президент Зеленський заявив, що новим головою делегації України в ТКГ може стати чинний перший заступник голови української делегації, віцепрем’єр Олексій Резніков, а також перший президент України Леонід Кравчук.

30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.

Читайте також:
Кравчук виступає за приєднання США до переговорів щодо миру на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.