Підозрюваному в держзраді генералу СБУ Шайтанову оголосили ще одну підозру

 

Генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова, якого підозрюють в державній зраді і підготовці терактів, підозрюють ще й у незаконному зберіганні зброї.

Про це у вівторок, 4 серпня, пише видання “Ґрати”.

Зазначається, що прокурор Сергій Труш клопотав у суді про продовження тримання під вартою Шайтанова до закінчення досудового розслідування 14 жовтня, оскільки вважає, що ризики того, що підозрюваний може втекти або знищити докази, не зменшилися.

Прокурор також зазначив, що під час розслідування встановлено, що 4 і 13 вересня 2019 року Шайтанов зустрічався з агентом СБУ Іваном Лукашевичем в ресторані “Одеса”, щоб домовитися про вбивство Адама Осмаєва.

13 вересня відбулася передача чотирьох тисяч доларів за вчинення злочину. 20 жовтня він передав ще тисячу доларів. Під час обшуку в квартирі Шайтанова знайшли порізані фрагменти сімкарти, номер якої збігається з тим, за яким Шайтанов контактував з Лукашевичем.

Шайтанов заявив у суді, що озвучена прокурором інформація “не відповідає дійсності”. Його адвокат Георгій Тігішвілі просив суддю призначити будь-яку іншу міру запобіжного заходу, крім арешту.

Сам Шайтанов запевняє, що він має тісні соціальні зв’язки в Україні і не збирається ховатися від слідства. Автогонщик Олексій Мочанов зголосився взяти на поруки Шайтанова.

Вислухавши сторони, суддя відхилила клопотання захисту і продовжила термін арешту Шайтанову.

Після засідання слідчий Артем Баховський вручив Шайтанову зміни до підозри.

“Йому додали статтю про незаконне зберігання зброї, а саме патронів до пістолета, які знайшли у нього вдома під час обшуку”, – пише видання.

Адвокат Тігішвілі сказав, що у Шайтанова дійсно є зброя як у співробітника СБУ, і він має всі необхідні документи для її зберігання. Але слідчий поки не просив їх надати.

Як інформувала “Новинарня“, 14 квітня контррозвідка СБУ затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Зокрема, за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

15 квітня цього року Шевченківським районним судом міста Києва йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

9 березня в Нідерландах почався судовий процес у справі про збитий “Боїнг” рейсу MH17.

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив термін перебування Шайтанова під вартою до 8 серпня.

Читайте також:
СБУ оприлюднила доказ того, що вербувальник генерала Шайтанова керував терористами на Донбасі. АУДІО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна