Захоплення бізнес-центру в Києві: керівництво спецоперацією перейняла СБУ

 

Керівництво спеціальною операцією “Бумеранг” щодо перемовин з громадянином Узбекистану Сухробом Карімовим, який погрожує підірвати бізнес-центр “Леонардо” в Києві, повністю взяла на себе Служба безпеки України.

Про це йдеться у заяві відомства в понеділок, 3 серпня.

“На місці створений оперативний штаб СБУ та поліції. Введено в дію план спеціальної операції СБУ “Бумеранг”. Керівництво операції взяла на себе СБУ”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі вживаються заходи з встановлення контакту з зловмисником.

“Злочинець вимагає присутності журналістів. За попередніми даними, при собі має велику спортивну сумку і портфель, від сумки до ноги прикріплено провід”, – інформують у спецслужбі.

“Терорист декларує, що в його рюкзаку є великий заряд вибухівки, який здетонує, якщо його вб’ють, оскілки за його ногу причеплено трос, який прив’язаний до детонатору. Ми поки що не знаємо, наскільки серйозні його наміри та чи дійсно в нього справжня вибухівка. Тому наразі обрана стратегія перемовин”, – пише на фейсбуці заступник міністра МВС Антон Геращенко.

В СБУ додали, що в заручниках перебуває одна людина, інші – евакуйовані. Ситуація під контролем.

Як інформувала “Новинарня“, в понеділок, 3 серпня, невідомий погрожує вибухом у бізнес-центрі “Леонардо” в Києві, представники поліції почали перемовини з терористом та пропонують йому здатися.
Згодом стало відомо, що чоловік – громадянин Узбекистану, він вимагає присутності журналістів. 

Читайте також:
“Порвало на шмаття. Вибухом”. Поліція оприлюднила відео ліквідації “полтавського терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.