Міноборони відповіло на погрози РФ постачати зброю на окупований Донбас

 

Погрози Російської Федерації постачати зброю на окупований Донбас є свідченням прямої збройної агресії та підтримки бойовиків, Москва вже сьомий рік постачає озброєння підконтрольним їй формуванням.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України, оприлюдненій в понеділок, 3 серпня.

У відомстві наголосили, що Росія вже сьомий рік поспіль веде війну проти України, і за цей час на окупованому Донбасі накопичилося 480 танків, понад 900 бойових броньованих машин, близько 450 гармат і гаубиць, 300 мінометів, близько 210 реактивних систем залпового вогню, 700 засобів протиповітряної оборони, а також майже 450 протитанкових засобів.

“Всю цю зброю Росія застосовує у військових діях проти України. Російське озброєння було завезено до України через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави”, – йдеться в заяві.

Згадане озброєння і бойова техніка використовуються не тільки проти українських військових, але й проти мирного населення Донбасу.

“Тому, якщо Росія хоче збільшити поставки зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави”, – зазначили в Міноборони і зауважили, що Україна отримує  іноземну військову допомогулише в рамках міжнародних договорів.

Як інформувала “Новинарня“, 31 липня голова комітету російської Держдуми Леонід Калашников заявив, що Росія зможе нібито офіційно поставляти зброю бойовикам на Донбасі, якщо США затвердять щорічну військову допомогу Україні.
30 липня стало відомо, що у Сенат США внесли законопроєкт, який передбачає щорічне виділення $300 млн в якості військової допомоги Україні.

Читайте також:
Питання часу й можливостей, – голова СЗР Кондратюк про повномасштабне вторгення РФ в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.