Аваков нагородив поліцейських, що брали участь в затриманні “полтавського терориста”

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагородну зброю чотирьом поліцейським, які брали участь у спецоперації із затримання та знешкодження “полтавського терориста” Романа Скрипника.

Про це урядовець повідомив у понеділок, 3 серпня, у твіттері.

“Вручив нагородну зброю чотирьом поліцейським Полтавської області, які відзначилися під час затримання, пошуку та знешкодження особливо небезпечного зловмисника в Полтавській області. У критичній ситуації з ризиком для життя та здоров’я вони спрацювали ефективно. Дякую за службу!” – написав Аваков.

Як писала “Новинарня“, вранці 23 липня в Полтаві на вулиці Остапа Вишні біля будівлі адміністративного суду поліція затримувала викрадача авто. Зловмисник (Роман Скрипник) дістав гранату РГД-5, погрожував її підірвати та взяв у заручники поліцейського. Згодом він відпустив поліціянта в обмін на начальника управління карного розшуку обласного управління НП полковника Віталія Шияна, зажадав автомобіль “Богдан” і вивиїхав із міста. Близько 16-ї години Скрипник відпустив Шияна і втік у ліс у Решетилівському районі.

Поліція ввела в дію спецоперацію “Грім”. “Полтавського терориста” понад тиждень шукали по полях і селах.

Заступник глави МВС Антон Геращенко ще 27 липня припускав, що Скрипник міг скоїти самогубство.

У ніч на 1 серпня Скрипника знайшли поліцейські на околиці села Опішня Зіньківського району Полтавської області в покинутому будинку. Він знову захопив у заручники поліцейського (капітана Гуму) і погрожував гранатою, але був убитий спецпідрозділом КОРД.

Пресслужба МВС назвала Скрипника наркозалежним кримінальником-рецидивістом.

Читайте також:
“Порвало на шмаття. Вибухом”. Поліція оприлюднила відео ліквідації “полтавського терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна