У США на виборах вперше можна буде проголосувати українською мовою

 

Виборці в окрузі Кук в американському штаті Іллінойс, куди входить Чикаго з передмістям, на виборах у США цього року вперше зможуть проголосувати українською мовою.

Про це в п’ятницю, 31 липня, повідомляє “Голос Америки”.

Українська мова буде доступна на виборах усіх рівнів – як президентських, так і місцевих, і до Конгресу.

“Українська мова буде в бюлетенях, на електронних табло на станціях голосування. Більше того, буде також можливість прослухати аудіо для людей, які не зможуть прочитати. Також будуть таблички з вказівними знаками на виборчих дільницях – вхід, вихід, куди йти. Тобто весь процес виборів буде перекладено на українську мову”, – йдеться у повідомленні.

Окрім української, виборчий процес також зроблять доступним 12 різними мовами, серед них польською та російською.

Перекладом будуть займатись сертифіковані фірми, після чого українські активісти його ще раз перевірять на відповідність.

Округ Кук в штаті Іллінойс став першим у США, який додав українську мову до виборчого процесу. В Чикаго проживає понад 46 тисяч українців.

Читайте також:
Трамп закликав перенести дату виборів у США через пандемію COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна