У Полтаві ДБР затримало свого ж слідчого та опера Нацполіції, які вимагали $80 тис

 

Державне бюро розслідувань звітує, що затримало в Полтаві свого ж слідчого та співробітника Нацполіції, які за 80 тисяч американських доларів мали вплинути на керівництво ДБР.

Про цю реалізацію в п’ятницю, 31 липня, інформує пресцентр відомства.

У поле зору правоохоронців потрапили:

  • слідчий територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві;
  • оперуповноважений Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції;
  • цивільна особа.

“За попередньою інформацією, вищевказані особи вимагали від громадянина 80 тис. доларів США за вчинення тиску на слідчих Нацполіції. Таким чином вводили в оману, повідомивши, що частину із зазначеної суми нібито мали передати керівництву ДБР для активізації розслідування кримінального провадження відносно поліцейських”, – йдеться у повідомленні ДБР.

30 липня правоохоронці затримали трьох осіб після одержання ними частини обумовленої неправомірної вигоди – 40 тисяч доларів США.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах (ст. 190, ч. 4. ст. 368 та КК України) та обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві ДБР затримало прокурора на хабарі у $100 тисяч.

Читайте також:
ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо двох СБУшників за отримання хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна