Wizz Air відновлює рейси з Таллінна в три міста України

 

Угорська авіакомпанія Wizz Air знову стала обслуговувати лінії з Естонії в українські міста – Київ, Львів, Харків.

Про це в четвер, 30 липня, передає “Європейська правда” з посиланням на ERR.

Сьогодні в компанії заплановані польоти по кожному з цих напрямків, вже прибув рейс з Таллінна в аеропорт “Київ”.

При цьому ще 27  липня естонський міністр економіки Тааві Аас, продовжуючи до кінця серпня заборону на прямі польоти в країни з високим рівнем зараження, заявив, що ситуація в Україні поліпшується, але відкриття ліній відразу ж було би передчасним кроком.

За словами завідувача відділу авіації та мореплавства Міністерства економіки та комунікацій Тайво Ліннамягі, формально заборон на польоти з Таллінна в міста України зараз немає.

“Тааві Аас дійсно так сказав, але держава, ухвалюючи рішення про допустимість тих чи інших рейсів, виходить з кількості заражених коронавірусом на 100 000 жителів протягом останніх 14 днів. Якщо цей показник менше 25, то літати можна. Станом на минулу п’ятницю в Україні кількість випадків зараження COVID-19 становила 24,5 на 100 000 жителів, тому Wizz Air ніякі постанови зараз не порушує”, – сказав Ліннамягі.

Якщо 31 липня будуть опубліковані дані, з яких з’ясується, що в Україні число захворювань на 100 000 жителів знову перевищує позначку в 26, то польоти в українські міста знову скасують.

9 липня Міністерство економіки та комунікацій Естонії видало припис для авіакомпанії Wizz Air припинити польоти між Таллінном і Києвом, принаймні до кінця липня.

Читайте також:
Wizz Air запустить 17 нових маршрутів з України до Італії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна