Восени США надішлють до Литви батальйон військових

 

Восени США знову надішлють батальйон військових до Литви більш, ніж на пів року.

Про це заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс, інформує “Європейська правда” з посиланням на портал Delfi.

“У середині вересня на два тижні прибуде батальйон з Польщі, який проведе короткі навчання в Пабраде (полігон під Вільнюсом, – “Н”), потім буде перерва на кілька тижнів або місяць, і тоді знову планується дислокація, принаймні, основної частини батальйону в Пабраде до кінця червня 2021 року”, – сказав Каробліс.

Вперше американці прислали батальйон в Литву на восьмимісячну ротацію в минулому році – сотні військових США в Пабраде перебували з жовтня по червень.

Каробліс зазначив, що американці оцінили цю дислокацію як “повний успіх”, і він став підставою для подальшої роботи.

Міністр оборони деталізував плани США незабаром після того, як секретар з оборони США Марк Еспер повідомив про можливість направити додаткових військових в Балтійські країни у зв’язку зі скороченням контингенту в Німеччині.

Не деталізуючи конкретних сил, Каробліс сказав, що і зараз військові США постійно знаходяться в Литві, проте Литва домагається більшого масштабу, щоб “великим було стримування і оборонний ефект”.

“Ми не раз викладали позицію про те, що хочемо, щоб США розглядали Литву як постійне місце дислокації своїх сил”, – додав міністр.

Каробліс наголосив, що Литва повинна інвестувати в інфраструктуру, створюючи умови для дислокації американських військових.

Читайте також:
США виводять з Німеччини близько 12 тисяч військових, але частину перекинуть ближче до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна