Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналістці Любові Величко

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через погрози в соціальній мережі журналістці, авторці розслідування про російські телеграм-канали Любові Величко.

Про це вона повідомила у четвер, 30 липня, у фейсбуці.

“Броварська поліція внесла в ЄРДР кримінальне провадження #12020110130002142 за ст. 345-1 ККУ (погрози журналісту). Мене та мого чоловіка допитали, слідчо-оперативна група виїжджала на місце події, де велося відеоспостереження за моїм будинком із тонованого автомобіля”, – написала Величко.

За її словами, поліція не внесла в ЄРДР провадження за ст. 171 ККУ, фігурантами яких є голова “Партії Шарія” Ольга Шарій та адміністратори анонімних телеграм-каналів.

“Ми з адвокатом Владиславом Ситюком будемо оскаржувати цю дію поліції через суд”, – наголосила Любов Величко і додала, що вона отримала дві пам’ять потерпілої – по одній для кожного провадження.

“Також мене було опитано слідчими по двох провадженнях. Такі слідчі дії проводяться тільки в рамках кримінального провадження, а не поза ним”, – зазначила журналістка.

Як інформувала “Новинарня“, Любов Величко розслідувала вплив анонімних телеграм-каналів на рішення депутатів партії “Слуга народу”, згодом журналістка заявила, що поблизу її будинку літав дрон та велося відеоспостереження із тонованого темного автомобіля.

29 липня Величко написала заяву про це в правоохоронні органи. Протягом двох тижнів вона з адвокатом та медіаюристами збирали усі докази, аби долучити їх до заяви.

Фігуранти розслідування про вплив анонімних телеграм-каналів на рішення депутатів партії “Слуга народу” раніше погрожували його авторці, журналістці Любові Величко.
Матеріал “Тєлєга” для Слуги. Як телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради“, було опубліковане 13 липня одночасно на сайтах Ліга.net, TEXTY.org.ua та на сайті Інституту масової інформації і спричинило значний суспільний резонанс.

Авторка дослідження проаналізувала понад 10 тисяч повідомлень у п’яти найулюбленіших телеграм-каналах депутатів фракції “Слуга народу”: “Легитимный”, “Резидент”, “Темный рыцарь”, “Макс Бужанский” та “Dubinsky.pro”.
Контент-аналіз цих повідомлень показав, що ознаки адміністрування з Російської Федерації є у двох досліджуваних каналах – “Резидент” та “Легитимный”.

Читайте також:
Проросійський пропагандист Шарій володіє віллою в Іспанії за мільйон євро, – Слідство.Інфо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна