Уряд розширив коло військових, які отримуватимуть винагороду за бойові завдання на лінії зіткнення

 

Уряд вніс зміни до постанови, що дозволить розширити коло військових, які за виконання бойових завдань на лінії зіткнення отримуватимуть грошову винагороду.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду в середу, 29 липня, повідомляє “Укрінформ”.

За словами міністра оборони України Андрія Тарана, винагороду зможуть отримати рядові, начальницький склад та поліцейські, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону оборони.

“Проєкт акту підготовлений за дорученням президента України від 23 липня 2020 року з метою створення безпечних умов виконання бойових завдань та забезпечення збереження життя і здоров’я військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону оборони під час проведення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях”, – пояснив Таран.

За його словами, військовослужбовці зможуть отримувати нарахування на грошову винагороду з 27 липня 2020 року.

Для цього у триденний термін будуть внесені зміни до п.1 постанови КМУ від 20 січня 2016 року “Деякі питання грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських”.

За словами Тарана, ухвалення документа дасть можливість посилити соціальний захист особового складу, який виконує завдання в районі проведення бойових дій.

Протягом трьох днів пропонується опрацювати питання про збільшення видатків відповідним міністерствам та відомствам для реалізації цієї постанови.

Крім того, Мінфін звернувся до Міноборони з проханням визначити обсяг видатків на ці потреби, а також конкретизувати розміри і порядок таких виплат.

Читайте також:
….У держбюджет-2021 закладуть компенсації за зруйноване внаслідок війни на Донбасі житло, – Разумков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна