У держбюджет-2021 закладуть компенсації за зруйноване внаслідок війни на Донбасі житло, – Разумков

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що питання щодо компенсації за зруйноване під час бойових дій житло на Сході України буде враховане при підготовці державного бюджету на 2021 рік.

Про це він сказав журналістам на КПВВ “Майорське”, яке відвідав у рамках робочої поїздки до Донецької області в середу, 29 липня.

Він зазначив, що наразі цим питанням опікуються і Кабінет міністрів, і профільні комітети Верховної Ради, і військово-цивільні адміністрації.

“Але сьогодні є декілька проблем. Перша проблема пов’язана з COVID, з тими обмеженнями, які ми можемо спостерігати у державному бюджеті України. Ви знаєте, що було достатньо серйозне зменшення по всім галузям, щоб сформувати так званий антиковідівський фонд… Якщо ми говоримо про організаційні питання, то ми готові це робити. Але, перш за все, це бюджет, про який я вже згадав. І друге питання пов’язано з тим, щоб зберігалася тиша на фронті… Я сподіваюся, що завдяки припиненню вогню, що є сьогодні, ми зможемо реалізувати і цей напрямок роботи”, – цитує Разумкова пресслужба Донецької ОДА.

Нагадаємо, що загалом на Донеччині від бойових дій постраждало 13 288 будинків, з яких 12 155 – приватних, 1056 – комунальної власності, 53 ОСББ і 24 житлово-будівельні кооперативи.

Спільними зусиллями області, місцевих громад, ДСНС та міжнародних організацій на сьогодні відновлено 7750 будинків, у тому числі приватних – 6901.

Впродовж 2020 року силами Донецької ОДА та ДСНС планується відновити 1000 пошкоджених будинків.

Читайте також:
Україна вимагатиме від РФ відшкодування компенсацій за зруйноване житло на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна