РФ повернула Україні ноту протесту через парад в Криму. МЗС назвало це “страусячою поведінкою”

 

Російське МЗС повернуло Україні її ноту протесту щодо проведення 26 липня в тимчасово окупованому Севастополі так званого “військово-морського параду”. Це свідчить про “страусячу поведінку” російської дипломатії.

Таку думку озвучили в зовнішньополітичному відомстві в середу, 29 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Не здивовані фактом повернення російським МЗС ноти протесту України у зв’язку з проведенням 26 липня 2020 року в тимчасово окупованому Севастополі так званого “військово-морського параду” з пропозицією Україні “позбутися ілюзій і звикнутись з тим фактом, що Крим і Севастополь є невід’ємною частиною Росії”, – йдеться в коментарі МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що “звиклись ми лише з фактом страусячої поведінки російської дипломатії – повернути документ, ніби й не було”.

У МЗС також наголосили, що Російська Федерація має звикнути до того, що подібна її поведінка не шкодить офіційній фіксації чергового правопорушення з метою його включення до поточних та майбутніх справ щодо Росії у зв’язку з її триваючою збройною агресією проти України.

Як інформувала “Новинарня“, 25 червня Україна направила РФ ноту протесту через паради в окупованому Криму та на Донбасі.

Читайте також:
В окупованому Криму пройшла репетиція військового параду. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна