Побиття “азовця” Черевка: підозрюваного арештували без права на заставу

 

Запорізький апеляційний суд виніс рішення про взяття під варту без права внесення застави Артура Тарана, підозрюваного у побитті, яке призвело до смерті бійця “Азову” Олега Черевка.

Про це в середу, 29 липня, інформує пресслужба суду.

“Колегія суддів, розглянувши матеріали справи, погодилася з доводами прокурора та задовольнила апеляційну скаргу, змінивши громадянину Т. запобіжний захід на тримання під вартою без права внесення застави”, – йдеться у повідомленні.

Підозрюваний та його захисники взяли участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

Також в залі апеляційного суду були присутні представники батальйону “Азов”, ветеранської спільноти, громадськості та засобів масової інформації.

Як писала “Новинарня“, 21 липня у Запоріжжі боєць полку “Азов” Олег Черевко, який перебував у короткій відпустці, зробив зауваження Артурові Тарану, що чіплявся до жінок. Той завдав Олегові удару в голову, що призвело до перелому основи черепа.

Боєць перебував у комі 3-го ступеня, його стан був стабільно тяжкий. Тарана затримали, раніше він уже був судимий. 24 липня Артур Таран вийшов під заставу в 40 тисяч гривень із СІЗО.

За цим фактом відкрили тоді кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років.

Вранці 27 липня боєць полку “Азов” Олег Черевко, якого нещодавно жорстоко побили в Запоріжжі, помер у лікарні, не вийшовши з коми.

Читайте також:
“Один зі значком депутата”: у Києві невідомі побили ветерана АТО Миколу Ворошнова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна