ЄС залишить закритими кордони ще на два тижні, – Bloomberg

 

Європейський Союз має намір залишити свої зовнішні кордони закритими для мандрівників з більшості країн, включаючи США, протягом як мінімум ще двох тижнів на тлі різкого зростання числа випадків коронавірусу.

Про це в понеділок, 27 липня, пише Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела.

Чиновники заявили, що ЄС схиляється до скорочення списку з 13 держав, зокрема, до виключення Канади, Китаю, Японії і Південної Кореї, жителям яких зараз дозволено приїжджати в країни блоку.

Вони говорили на умовах анонімності, оскільки обговорення в понеділок серед експертів були конфіденційними.

У “білий” список зараз також входять Алжир, Австралія, Грузія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Туніс і Уругвай.

За словами одного з офіційних осіб, Алжир і Марокко також можуть бути виключені рішенням послів країн-членів на зустрічі в середу.

Як відомо, ЄС вдруге за два тижні буде переглядати список “безпечних країн”, затверджений 1 липня.

При першому перегляді 17 липня ЄС скоротив список з початкових 15 держав, виключивши Сербію і Чорногорію через зростання числа нових випадків коронавірусу.

Нагадаємо, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Як інформувала “Новинарня“, Болгарія змінила правила в’їзду для українців.

Читайте також:
ЄС не відкриє кордон для українців з 1 липня через різну динаміку коронавірусу, – Стефанішина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна