Євросоюз відреагував на будівництво російських військових кораблів в окупованій Керчі

 

Європейський Союз вважає, що закладання двох бойових кораблів на суднобудівному підприємстві в окупованій Керчі є порушення суверенітету та територіальної цілісності України та свідченням мілітаризації Криму Російській Федерації.

Про це у вівторок, 28 лианя, інформує пресслужба Європейської служби зовнішніх справ.

“Триваючі зусилля Російської Федерації підірвати суверенітет та територіальну цілісність України, які супроводжуються подальшими спробами насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і Севастополя до Росії, є порушенням міжнародного права. Нещодавня церемонія з нагоди закладення двох штурмових кораблів у Керчі є ще одним очевидним кроком у продовженні мілітаризації півострова, що має суттєвий негативний вплив на регіональну безпеку у Чорному морі”, – йдеться в повідомленні.

Ще однією причиною для занепокоєння для Євросоюзу є обмеження свободи руху для громадян України до Криму та у зворотному напрямку.

“Доступ до материкової України та право на повернення до місця проживання має бути забезпеченим безумовно та не має потребувати наявності російських паспортів. Європейський Союз далі очікуватиме, що Росія припинить всі порушення міжнародного законодавства на Кримському півострові. Європейський Союз є непохитним у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, –  наголосили в Європейській службі зовнішніх справ.

20 липня на заводі “Залив” у місті Керч на окупованому Росією Кримському півострові відбулася церемонія закладення корпусів двох десантних кораблів-вертольотоносців.

Російський лідер Володимир Путін прибув в окуповану Керч, щоби взяти участь в церемонії закладки кораблів для ВМФ Росії.

Читайте також:
Прокуратура повідомила про підозру російську пілоту, який літав до тимчасово окупованого Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна