У ЗСУ випробовують українську димову шашку, що замінить радянські аналоги. ВІДЕО

 

У Львівській області на одному з полігонів Міністерства оборони пройшли державні випробування української димової шашки УДШ-У.

Про це у вівторок, 28 липня, передає АрміяІnform із посиланням на Defense Express.

Зразок озброєнь, який раніше не виготовлявся в Україні, розробили фахівці компанії НВПП “Спаринг-Віст Центр”.

“Такі димові шашки вкрай необхідні ЗСУ, адже є надзвичайно ефективними засобами маскування (на заміну старим запасам радянських УДШ). За результатами державних випробувань підтверджено заявлені розробником характеристики вітчизняного піротехнічного засобу і члени Державної комісії підписали відповідний акт”, – йдеться в повідомленні.

Окрім українській версії уніфікованої димової шашки, також розробили сучасну систему дистанційного управління димопуском для таких засобів маскування. Вона складається із військового комп’ютера, цифрової метеостанції та локальних пультів керування, здатна одночасно керувати запуском майже двох тисяч УДШ.

Така система може успішно маскувати війська під час наступальних дій або використовуватись для забезпечення маскування великих військових (батареї, переправи, блокпост тощо) та стаціонарних об’єктів (аеродроми, склади та інше).

Читайте також:
На Львівщині вдруге затримали священника, який торгував зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна