На Сумщині громадянин РФ незаконно перетнув український кордон і попросив політичного притулку

 

У понеділок, 27 липня, 45-річний громадянин Російської Федерації незаконно перетнув україно-російський кордон неподалік КПВВ Юнаківка і попросив політичного притулку.

Про це у вівторок, 28 липня, інформує пресслужба ДПСУ.

“Учора неподалік від пункту пропуску “Юнаківка”, що на Сумщині, група реагування прикордонників виявила 45-річного громадянина Росії. Чоловік у пішому порядку незаконно перетнув кордон з території РФ в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Під час з’ясування обставин правопорушення чоловік звернувся до співробітників Державної прикордонної служби України про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту як біженець. Під час бесіди росіянин повідомив, що в Росії він переслідується за політичні та релігійні погляди, а тому не міг там більше залишатися.

“Я перейшов кордон з метою отримання в Україні статусу біженця, тому що подальше перебування на території Російської Федерації я бачу таким, що загрожує моїй свободі та фізичному стану. Очікую репресій до мене з боку російської влади з політичних мотивів та релігійних”, – пояснив порушник кордону.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно колишній російський депутат попросив політичного притулку в США.

Читайте також:
На Львівщині на хабарі затримали керівника підрозділу ДПСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна