Данілов: На заміну Кучми в ТКГ є кілька кандидатів

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що зараз розглядаються кілька кандидатів замість Леоніда Кучми у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він у вівторок, 28 липня, сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Я не можу зараз сказати, хто буде на заміну (Кучмі, –“Н”), є декілька варіацій, поки остаточно не буде рішення, я не можу зараз назвати кандидатури. Звичайно, кандидатури були з самого початку, тому що з Леонідом Даниловичем домовлялися, що буде певний період, коли він має піти… Зараз відбувається якраз процес, і повірте, Україна буде представлена дуже міцно, як і до цього часу”, – сказав Данілов.

Він зазначив, що Кучма розуміється на багатьох державницьких процесах і надалі ділитиметься своїм досвідом.

“Леоніду Даниловичу 81 рік, це дуже досвідчена людина, дуже багато розуміє процесів, які відбуваються не тільки у відносинах Україна і Росія, а й відносинах, які відбуваються взагалі у світі (…) Розуміючи державницьку позицію Леоніда Кучми, я не вірю, що він взагалі може відсторонитися від цих процесів. Він обов’язково буде допомагати Володимиру Зеленському”, – зазначив секретар РНБО.

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.

Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

Читайте також:
“РНБО розуміла велику загрозу коронавірусу ще в січні. Президент теж усе знав”, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна