На Хортиці пів тисячі артилеристів урочисто отримали військові берети

 

На острові Хортиця у Запоріжжі біля історико-культурного комплексу “Запорізька січ” 27 липня відбулася урочиста церемонія вручення беретів нового зразка бійцям 55-ї окремої артилерійської бригади “Запорізька січ”, що базується у місті.

Берети отримали нові бійці підрозділу, що повернулися до Запоріжжя із зони проведення операції Об’єднаних сил після виконання бойових завдань, повідомляє в понеділок, 27 липня, “Радіо Свобода”.

“Це започаткована минулого року традиція. Ми пишаємося артилерією. Наш рід військ є найпотужнішим. Як такої підготовки цей захід не потребує: кожен бажає отримати свій берет, тому сумлінно виконує свій обов’язок і з нетерпінням чекає вручення. Цього разу вручали 500 беретів. Коли військовослужбовець виконав бойове завдання, він показав, що він дійсно гідний високого звання артилериста, він отримує свій берет”, – розповів командир 55-ої окремої артилерійської бригади “Запорізька січ” Роман Качур.

Фото: Радіо Свобода

Під час церемонії військові також отримали відзнаки та нагороди за військову службу. У заході взяли участь і представниці волонтерського об’єднання “Запорізькі берегині”. Вони вручили військовим вишитий для 55-ї окремої артилерійської бригади обереговий рушник. Над ним упродовж двох місяців працювали 34 волонтери.

Традиція урочистого вручення на Хортиці беретів бійцям 55-ої артбригади була започаткована в жовтні минулого року, коли підрозділ став одним з перших артилерійських підрозділів ЗСУ, що отримав берети нового зразка.

55-а окрема артбригада – один з найстаріших артилерійських підрозділів України. Його військовослужбовці від початку російської агресії на Донбасі беруть участь у бойових діях. У 2018 році бригада отримала почесне найменування “Запорізька січ”.

Читайте також:
Артилерія ВМС відпрацювала оборону узбережжя та знищення ворожого десанту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна