Кремлівський “куратор” Криму прибув на півострів з перевіркою

 

Віцепрем’єр Росії Марат Хуснуллін, призначений Кремлем “куратором” анексованого Криму, приїхав на півострів, щоб оцінити темпи будівництва об’єктів “Федеральної цільової програми розвитку Криму і Севастополя”.

Про це Хуснуллін сам повідомив у твітері.

“Почали візит до Криму з траси Таврида. Уже високий ступінь готовності. Сподіваюся, здамо раніше терміну! Подивилися очисні споруди, питання дуже нагальне для всього регіону!” –​ написав Хуснуллін.

Українська влада поки не реагувала на черговий приїзд одного з представників російського керівництва до Криму.

21 січня 2020 року президент Росії Володимир Путін призначив Хуснулліна віцепрем’єром. До цього він обіймав посаду заступника мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва.

28 січня російський глава Криму Сергій Аксенов оголосив журналістам, що Хуснуллін буде “куратором” по Криму. В уряді Росії пізніше повідомили, що Хуснуллін “курируватиме розвиток” анексованого Криму, Калінінградської області, співпрацю із сепаратистськими регіонами Грузії –​ Абхазією і Південною Осетією, а також координуватиме реалізацію інфраструктурних проєктів.

11 червня Аксенов погрожував кримським чиновникам особистими перевірками виконання російської “Федеральної цільової програми розвитку Криму і Севастополя”. Пізніше він заявив, що планує з 21 липня проводити особисті перевірки перебігу ремонту та будівництва об’єктів ФЦП.

Читайте також:
У Криму знайшли мертвим 3-річного сина політв’язня Руслана Сулейманова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна