Доба ООС за день до перемир’я: 15 обстрілів, ворог застосовує 120-мм артилерію, ЗСУ – без втрат

 

Упродовж 25 липня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.

Як повідомили у пресцентрі штабу ООС, минулої доби на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів ЗСУ обстріли противника не зафіксовано.

“За винятком 15 фактів порушення режиму припинення вогню в районі населених пунктів Кримське, Причепилівка, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Новоолександрівка, Оріхове, Авдіївка, Невельське, Лебединське, Опитне та Водяне”, – йдеться у ранковому зведенні.

У більшості випадків обстріли здійснювалися зі стрілецького озброєння, гранатометів та мінометів калібру 82 мм.

У штабі ООС зазначили, що в окремих випадках окупанти вели вогонь із мінометів калібру 120 мм.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів протягом доби не було.

“Виконуючи Мінські домовленості та з урахуванням того, що противник вів турбуючий вогонь, підрозділи Збройних сил України вогонь у відповідь не відкривали”, – йдеться у повідомленні.

Підрозділи зі складу Об’єднаних сил розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня, котре вступає в силу з 00:00 годин 27 липня 2020 року.

“Заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців за умови порушення домовленостей противником діяти відповідно до норм Міжнародного права та національного законодавства України у разі наступальних дій збройних формувань РФ, проведення противником диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури”, – зазначили у пресцентрі.

Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей, для чого в Командуванні об’єднаних сил створені відповідні додаткові резерви.

Крім військовослужбовців ЗСУ в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони та правоохоронні органи.

Читайте також:
Глава ПЦУ Епіфаній заклав храм для 92-ї механізованої бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна